Forslag til Bevaringsprisen 2023

Igen i år beder Bevaringsforeningens bestyrelse om hjælp til at finde kandidater til bevaringsprisen. Bestyrelsen vil så gennemgå de udpegede bygninger og finde årets prismodtagere.

Bevaringsprisen uddeles på Ringkøbing Bevaringsforenings generalforsamling tirsdag den 27. februar 2024. Der kan uddeles en pris til en bygning i Ringkøbing by og en i den øvrige del af den gamle Ringkøbing Kommune. Bevaringsarbejdet skal være afsluttet i 2023, men kan i særlige tilfælde være mange års løbende bevaringsarbejde.

For begge priser gælder det, at de er en påskønnelse for godt bevaringsarbejde, og det kan være restaurering, tilbageføring eller vedligeholdelse. Rammerne er vide, men det gælder om at finde de bygninger, der fortjener Bevaringsforeningens bevågenhed og dette årlige skulderklap.

Det kniber altid med kandidater uden for Ringkøbing By, så vær især opmærksom på de mange smukke gamle og velholdte bygninger i landsbyer og på landet. Derfor opfordrer vi i bestyrelsen alle til at se sig omkring der, hvor de bor, og sende forslag til Bevaringsprisen.

Ring eller sms til næstformand Søren Damgaard Jensen på 21 39 53 05, send en mail til post@bevaringsforeninngen eller skriv i kommentarfeltet under dette indlæg.

Forslagene skal være bestyrelsen i hænde senest søndag den 11. februar 2023.

Der må gerne foreslås flere bygninger – alle forslag er meget velkomne. Vi skal have bygningens adresse, ejerens navn, en kort begrundelse samt indsenderens navn og adresse. Blandt indsenderne trækkes der lod om to flasker vin.

Læs mere om Bevaringsprisen her

One thought on “Forslag til Bevaringsprisen 2023

  1. Annette Holm

    Rindum Kirke er suverænt den ældste bygning i byområdet, og påskesøndag 2023 blev et stort renoveringsprojekt afsluttet.. Derfor foreslår jeg, at Rindum Menighedsråd skal have bevaringsprisen, for selv om det mest er indvendigt, der er sket de største forandringer, ligger der et stort bevaringsarbejde i det. Nyt og gammelt et mødtes for at bevare bygningen. Der er strøget komøg på muren for bedre at binde kalken til den, der er installeret varmepumpe for at holde en jævn temperatur, og det nye dåbsværelse er opført som en selvstændig bygning af hensyn til muren i våbenhuset. Om tilbygningen kan jeg kun sige godt, for vel er det et brud,, men lavet med respekt for kirken fra 1100-tallet. Der er mange fine detaljer i murværket. et fint nyt kors ved tagrenden og så er våbenhusets mur brudt igennem ,men ikke kalket til, så man kan se de gamle sten i den tykke mur.

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.