Bevaringsprisen 2008

Bevaringsprisen på landet gik til ejendommen Bredgade 98 i Lem. Stuehuset er et fint eksempel på inspirationen fra Bedre Byggeskik, og det er opført i 1927 af den lokale murer Møller.

Bedre Byggeskik har præget mange bygninger i Ringkøbingområdet, og Bredgade er et godt eksempel på de fine håndværksmæssige detaljer, der er karakteristiske for stilen.

Ejendommen ejes af Trine og Jesper Lyhne Pedersen, der driver tømrer- og snedkerforretningen med det meget passende navn Bedre Byg.

           

           

 

Bevaringsprisen for byen gik til ejendommen St. Blichersvej 7. Ejendommen blev bygget som redaktørbolig for Ringkjøbing Amts Dagblad i 1913.

Huset er tegnet af arkitekt Kristian Jensen, som gennem en årrække samarbejdede med arkitekt Ulrik Plesner, og tegnede en del huse i Ringkøbing, der var inspireret af Plesners arkitektur. Facaderne er præget af det karakterfulde murværk med mange smukke detaljer.

Ejendommen ejes af Claus Borgensgaard, der har sat bygningen nænsomt i stand, og blandt andet bevaret de originale vinduer. Tagetagen er blevet inddraget i boligen, og har tilført det gamle hus nye kvaliteter som bolig.

           

           

            

St. Blichersvej, der fører ned mod stationen, er en af byens smukkeste nyere gader, og den har en stationsbystemning, som ikke findes andre steder i byen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.