50-års jubilæum

Søndag den 27. april 2014 var det nøjagtigt 50 år siden, en gruppe prominente ringkøbingborgere med arkitekt Ejvind Draiby i spidsen stiftede Foreningen til Bevarelse af Ringkjøbing Bys Særpræg. Sener blev det til Foreningen til Bevarelse af Ringkjøbing By og Omegns Særpræg, som vi nu er ændret til det mere mundrette Ringkøbing Bevaringsforening.

I flot solskinsvejr havde masser af medlemmer og andre interesserede fundet vej til Rådhushallen, hvor vi i dagens anledning holdt jubilæumsreception og havde nogle hyggelige eftermiddagstimer med taler, uddeling af jubilæumspris, udnævnelse af æresmedlemmer og livlig snak over cafébordene.

IMG_0015Gæsterne kunne blandt andet høre taler af foreningens formand, Søren Damgaard Jensen, Borgmester Iver Enevoldsen, kasserer i Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur, Torben Lindegaard og formændene for naboforeningerne i Ulfborg-Vemb og Holstebro, Mikael Bramsen og Henrik Hoffmeyer. Foto Poul Nielsen.

IMG_0028-2Direktør Jens Møller Nielsen fra Vestjysk Landboforening fik overrakt Bevaringsforeningens jubilæumspris for den flotte renovering af Den Vest og Sønderjyske Kreditforenings bygning på Herningvej, som idag huser Landboforeningen. Bygningen er stort set ikke ændret siden 1913, og de skiftende ejere har respekteret såvel facaderne som interiøret.

IMG_0038De to tidligere museumsfolk, Per Hauge Mortensen og Jens Aarup Jensen, blev udnævnt til æresmedlemmer for deres utrættelige indsats for at afdække og formidle den historie, de gamle huse i Ringkøbingområdet kan fortælle.
 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.