Ringkøbingmotiver før og nu

Byen forandrer sig hele tiden. Nogle motiver forandrer sig kun lidt, mens andre ændres totalt eller måske forsvinder. På denne side kan du se en række motiver, som de så ud tidligere sammenlignet med billeder fra 2014.

Når du fører pilen hen over billedet, vil det skifte fra det historiske billede til et fra 2014.

 

Algade set fra Østerport

 

Strøgtid i Ringkøbing

Der findes flere postkort med påskriften “Strøgtid i Ringkøbing.” Fænomenet forklares i Ringkjøbing Aarbog 1954-55 af forfatteren Johannes smith:
“Af de øvrige købmænd paa Bredgade vil jeg en passant nævne P.C. Jensen, der til daglig kaldtes P.C. Mel og Gryn, og Bondesens forretning ved siden af Hindø. De drev ikke kolonialhandel i egentlig forstand, men solgte foruden mel og gryn og hønsefoder o.l. ogsaa gær. Jeg kan tydelig se for mig de smaa sække med gær og mærke lugten naar man pillede lidt af det ud og æltede det sammen til en klump. P.C. Jensen havde ogsaa grisehandel, og de dage der blev drevet grise til jernbanestationen, havde mange af byens drenge et job med at forhindre grisene i at løbe ind i døre og porte. løvrigt skulle det vist ikke være nødvendigt at minde om prospektkortet: Strøgtid i Ringkøbing.”

Den tegnede udgave nederst har en særlig fin historie. Det blev solgt under besættelsen, hvor tyskernes grønne uniformer også var en del af gadebilledet i Ringkøbing, og når boghandler Peter Holm langede kortet over disken, var det med bemærkningen: “Så kan du jo selv male svinene grønne…”

 

 

Mælkeforsyning i Algade

 

Konsul Husteds Gård

 

Den Gamle Købmandsgård

 

Kirken set fra Vester Strandgade

 

Kirken set fra nord

 

Torvet Med Hotel Ringkjøbing

 

Butikker i Nygade

 

Grand Hotel i Nygade

 

Håndværkerforeningen i Nygade

 

Nygade i julestemning

 

St. Blichersvej

 

Vester Strandgade og Toldboden

 

Grønnegade med Marens Maw

 

Lille Himmerige i Grønnegade

 

Byen med Toldboden og kirken set fra havnen

 

Alkjær Lukke

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.