Byvandringer i Kulturnatten

Ringkøbings gader danner 11. september rammen for Kulturnatten 2015 i Ringkøbing-Skjern Kommune. Blandt de mange kulturtilbud på aftenen afholder Bevaringsforeningen tre byvandringer, der starter foran det gamle rådhus klokken 19.00, 20.00 og 21.00.

Klokken 19.00: Efter en kort byvandring forbi et par renoveringseksempler ender vi i Vestergade 10, der netop har været igennem en omfattende restaurering. Else Chemnitz viser rundt og fortæller, hvorfor hun valget at bevare det historiske hus på trods af den kommunale dødsdom.

Klokken 20.00: Vi går forbi et par gamle købmandsgårde, og sniger os op på loftet over Matas, hvor Else-Marie Bruun Larsen viser undt i det lille museum, der fortæller om tidligere tiders aktivitet i I.A. Jensens gamle købmandsgård.

Klokken 21.00: Nå man ser de historiske huse i nutidens Ringkøbing, kan det være svært at forestille sig, hvordan livet egentligt var, da de blev bygget. Hvordan gik håndværkerne klædt? Hvad talte de om? Hvad var der i deres madpakker? Og hvad spillede de i grunden på ghettoblasteren, mens de byggede huset? Vi vil forsøge at svare på det sidste spørgsmål med musikalsk hjælp fra Teatret OM.

De tre byvandringer er gratis for alle. Mød op foran det gamle rådhus og deltag i en eller flere byvandringer.

Bemærk, at vi under hele Kulturnatten holder åbent hus i det gamle rådhus, som snart vil blive rippet for historisk indhold.

Læs om åbent hus i det gamle rådhus her

Læs mere på Kulturnattens Facebookside

Læs mere på Kulturnattens hjemmeside

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.